0

Ш ампионът на Гърция по баскетбол Олимпиакос иска да задържи в състава си българския национал Александър Везенков. Един от собствениците на клуба Йоргос Ангелопулос бе категоричен, че ще направят всичко възможно да задържат две от звездите си – Саша и Костас Слукас. Той говори пред гръцките медии непосредствено, след като отборът му отново стана шампион в местното първенство.

Александър Везенков, който стана MVP на Евролигата през сезона, има договор с Олимпиакос до 2025 г., но с клауза за НБА. Отборът, който държи правата му в лигата – Сакраменто, също не крие интереса си към българина и ще опита да го привлече в редиците си. На българина беше предложен договор за 4 сезона с годишна заплата от 2 милиона евро.

„Не мисля за НБА защото се наслаждавам на момента, сподели след финалния мач с Панатинайкос Везенков пред пратеника на sportal.bg в Гърция. - Почти 11 месеца сме в залата - аз съм в залата от 15 юли, а сега сме 15 юни. Минавам през цялата година от ЕвроБаскет, до първата титла, до втората, до емоцията с Евролигата и до първото място. На 99% всичко беше перфектно, но няма перфектен сезон. Оставаме малко с горчивото от Каунас (бел. ред. - загубата с 1 точка от Реал Мадрид на финала на Евролигата), но трябва да продължим. Искам да ставам по-добър и да видите по-добра версия от мен следващата година. 

Посвещавам титлата на моите родители и на моето семейство, както и на всички тези, които са до мен не само отсега, но и в тежките времена. Благодаря им и се надявам да се чувстват горди”, заяви Везенков.