0

Г ригор Димитров, който запази позициите си в световната ранглиста и продължава да е под №28, тренира усилено за новия сезон. 
Българинът е в Анси (Фр) и сам се похвали, че е с нов треньор по физическа подготовка. 
Става въпрос за малкия син на наставника му от над 10 г. Себастиен Дюран - Том. Момченцето прави походите по заснежените хълмове наравно с Гришо, като дори задава темпото на тенисиста ни. "Това дете е машина", коментира Димитров малкия си водач, като пусна кадри как Том буквално лети по заснежените хълмове в подножието на Алпите.

По-рано през деня Гришо изрази своята скръб от загубата на известен моден дизайнер, който бе близък и на други световни звезди.

При обновяването на класацията на АТР за новата седмица пък Александър Лазаров отбеляза огромен скок нагоре, след като се изкачи с 50 позиции до №412 в света. Димитър Кузманов също като Григор запазва позицията си от преди 7 дни и е 184-ти. 
Междувременно бащата на световния №1 Новак Джокович – Сърджан, разкри, че синът му почти сигурно ще пропусне Australian Open при натиска, под който е поставен заради задължителната ваксинация в Мелбърн. "Срамно е как управляващите провинциите там посмяха да упрекват 9-кратния шампион на Австралия. Дали ще се появи или не зависи от тяхната позиция. Той иска да играе, защото е спортист и с удоволствие би го направил. При това изнудване и при тези условия обаче Новак най-вероятно ще пропусне турнира. Аз не бих играл. Той е мой син, така че можете сами да прецените дали ще го стори“, каза Сърджан и упрекна директора на надпреварата Крейг Тайли, че не признават руските и китайските ваксини. Вчера Австралия отложи отварянето на границите си за ваксинирани чужденци с две седмици заради новия вариант на COVID-19 – Омикрон. 
Вторият в света Даниил Медведев заяви, че Новак ще му дължи една вечеря след победата на Русия над Испания за купа „Дейвис“. Воденият от Шамил Тарпишчев тим елиминира с 2-1 и така Сърбия се класира на 1/4-финал срещу Казахстан. Медведев разкри още, че от сръбския отбор са окуражавали играчите на „Сборная“ преди сблъсъка. Сега руснаците очакват Швеция, а другите четвъртфинални двойки са Великобритания – Германия и Италия – Хърватия.