0

А мериканската баскетболна звезда Бритни Грайнър, която в петък напусна Военния медицински център, където се възстановяваше, след като бе освободена от затвора в Русия, заяви, че ще работи, за да върне в родината задържани американци. Тя иска и да продължи кариерата си в женската НБА.

Грайнър, два пъти олимпийска шампионка и осемкратна участничка в Мача на звездите в НБА, напусна центъра седмица след като пристигна във Форт Сам Хюстън в Тексас, предаде CNN, цитирана от БТА.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BG (@brittneyyevettegriner)

"Последните 10 месеца бяха битка във всякакъв смисъл. Борех се да запазя вярата си и любовта на много от вас ми помогна да го направя", заяви тя в първото си публично обръщение след завръщането си в САЩ.

"Президент Байдън, вие ме върнахте вкъщи и знам, че сте решен да върнете и Пол Уилан и други американци. Ще използвам платформата си, за да ви помагам", каза още Грайнър.

32-годишната Грайнър бе арестувана на 17 февруари на летище до Москва за трафик на наркотици.

Тя заяви, че е решена да се върна в отбора си от НБА.

"Възнамерявам да играя баскетбол за тима от НБА Финикс Меркюри този сезон и така ще кажа "благодаря" на тези, които ме подкрепяха, писаха лично", добави тя.