0

М акс Верстапен планира по-различен подход към част от състезанията през новия сезон. Пилотът на Ред Бул, който гони трета поредна титла във Формула 1, ще спи по пистите, поне в европейските състезания. За целта, Верстапен си е купил луксозна каравана, която ще слага в бокса на тима си. В нея той е сложил дори симулатор, на който може да тренира за самите състезания.

„Така ще мога да тренирам повече. И може би ще мога да стоя в леглото до по-късно. Но най-вече опира до лично пространство“, каза пред нидерландския вестник „Телеграф“ Верстапен, който ще избегне тълпите с фенове, които обикновено чакат пилотите пред хотелите, както и трафика до пистите.

Шампионът разкри още, че през зимата е качил 10 кг, а след това ги е свалил. 

„Цяла година съм под нормалното си тегло. След това си давам един месец, в който ям и пия каквото си искам, искам малко да се позабавлявам“, каза Верстапен.

Други пилоти предпочитат да спазват режим и по време на почивката, но шампионът заяви, че „предпочита да се наранява“, като трябва да сваля. 

Междувременно, съветникът в Ред Бул Хелмут Марко заяви, че през новия сезон тимът е направил така, че болидът да пасва както на Верстапен, така и на съотборника му Серхио Перес. 

„Миналата година имахме кола, с която Чеко се справи много добре в началото. След това, след подобренията, Макс беше все по-доволен. Разликата е, че Макс обича кола със силна преднина, наистина хапеща. Чеко е малко по-различен. Той иска по-покорна кола. Но ние намерихме решение, което позволява и на двамата пилоти да покажат качествата си“, каза Марко.