0

Н е е тайна, че в профибокса се въртят много пари. Ако печелиш мачове, можеш да си осигуриш и добро състояние. В. „Сън“ направи класация на най-богатите боксьори в света.

Ето кои са те:

10. Владимир Кличко, £58 милиона

Кличко доминираше в тежката категория в продължение на 10 години, така че не е изненада да видим украинеца в списъка.
В продължение на шест години той притежаваше пет колана и завърши кариерата си с рекорд 69-64-5.


Двата му най-големи бонуса дойдоха в битките му с Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, които той загуби преди да се пенсионира от бокса.

9. Антъни Джошуа, £60 милиона

Невероятно е да се мисли, че Джошуа е спечелил такова богатство само от 26 битки. Но тъй като е добре продаваем, стойността му винаги ще бъде висока.
Удивително, но AJ е продал над един милион PPV в седем различни битки. Над два милиона го гледаха как унищожава Джоузеф Паркър.

8. Шугър Рей Леонард, £88 милиона

По време на две десетилетия Шугър Рей заслепи всички ни - дори спечели два златни медала. Той беше шампион в полусредна категория и държеше пояса в полусредна. И това не е всичко. Човекът с 88 милиона паунда е печелил коланите в средна, по-лека средна, супер средна и тежка категория, докато бе звезда на ринга.

7. Тайсън Фюри, £100 милиона

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101)

Благодарение на неговите епични битки от трилогията с Деонтей Уайлдър, стойността на Циганския крал се повиши значително.
Първият сблъсък с американеца впечатли ESPN толкова много, че му дадоха договор за 80 милиона паунда за пет битки.
Тъй като още не мисли да слиза от ринга, 33-годишният Тайсън може да заема още по-високо място в класацията, ако получи мечтаната битка срещу Джошуа.

6. Ленъкс Луис, £103 милиона

Наградата за най-богат британски боксьор в списъка отива при бившия шампион в тежка категория Ленъкс Луис.
Победите срещу Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Виталий Кличко спечелиха на Ленъкс няколко големи суми. Той се оттегли, след като победи Кличко, оставяйки след себе си титлите в тежка категория на WBC, IBO и The Ring.

5. Канело Алварес, £105 милиона

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saul Alvarez (@canelo)

Алварес е най-високо намиращият се в класацията действащ боксьор и поради тази причина има потенциал да бъде на още по-висока позиция.
Преди 9 г. битката му срещу Флойд Мейуедър стана третият най-гледан боксов мач за всички времена. Оттогава той е имал още 15 PPV състезания, купени от над милион души.

4. Оскар де ла Оя, £148 милиона

Преди Мейуедър беше Оскар де ла Оя. Оригиналният money боец спечели титлите в супер полулека, лека, полусредна, полусредна и средна категория.
Богатството на Де ла Оя също беше допълнено от основаването на Golden Boy Promotions, за което Канело се бори.

3. Мани Пакиао, £163 милиона

За Пакиао беше жалко, че Мейуедър беше в неговата дивизия, иначе щяхме да говорим за най-великия на всички времена.
Филипинската легенда е единственият боксьор, който някога е печелил дванадесет големи световни титли в осем различни тегловни категории. Въпреки това, миналата година, на 42-годишна възраст, той най-накрая поиска да се отдалечи от бокса, за да се съсредоточи върху политическата си кариера. През септември 2021 г. дори обяви кандидатура си за тазгодишните президенстки избори във Филипините.

2. Джордж Форман, £222 милиона

Един от най-добрите в тежка категория на всички времена, Форман направи и добри пари от битките си с Мохамед Али, Джо Фрейзър и Ивендър Холифийлд.
Рекордът му беше 76 спечелени от 81 битки.
Но всичко това става незначително, когато го сравните с известните му скари. George Foreman Grill направиха вече £200 милиона. Това показва колко важен може да бъде животът след бокса за някои.

1. Флойд Мейуедър, £400 милиона

Не случайно наричат непобедимия Мейуедър „Money“. Той спечели титлите в супер лека, лека, полусредна, полусредна и полусредна категория, за да завърши с рекорд 50-0.
Удивително е, че четири от най-гледаните PPV боксови битки за всички времена са тези, в които той се изправя срещу Мани Пакиао, Конър Макгрегър, Канело Алварес и Оскар де ла Оя. Естествено, Мейуедър спечели и най-големия пай от тези битки.
Сега той се уверява, че знаем колко е богат - парадирайки с имането си, като показва своя автопарк, частен самолет, купища пачки пари, маркова колекция от часовници и други скъпи играчки.