0

В олейболистите на Хебър (Пазарджик) записаха трета победа в Шампионската лига. "Тигрите" спечелиха домакинството си на първенеца на Белгия КНАК Рьозеларе с 3:0 (25:21, 26:24, 25:20) в последния мач и за двата отбора от група "А" на надпреварата. 

Любопитното е, че това беше втори успех за Хебър над същия съперник в рамките на по-малко от 24 часа. В сряда българите се наложиха с 3:2 след фантастичен обрат в зала "Васил Левски" в Пазарджик.
Българите завършват на престижното второ място с три загуби и 7 точки. Този точков актив обаче не е достатъчен да попадат сред най-добрите втори отбори, които продължават на 1/4-финали в турнира. Въпреки това Хебър се представи отлично, като последните два мача се превърнаха в празник за Пазарджик и всички приятели на волейбола.

В заключителния двубой треньорът Камило Плачи пък даде възможност на повече играчи за изява, като добро включване направиха всички влезли от пейката, особено либерото Петър Каракашев, който замени Теди Салпаров. 

Топ реализатор за победата на Хебър бе Брадли Гънтър с 19 точки. С еднакъв актив от 10 точки завършиха Тодор Алексиев (1 блок) и Виктор Йосифов (2 аса, 5 блока).