0

О рганизаторите на Гран при на Емилия Романя ще върнат парите на феновете, които вече са си закупили билети. Другата опция е билетите да бъдат презаверени за състезанието през 2024 година, тъй като е малко вероятно състезание на Имола да се проведе по-късно през сезона.

В началото на тази седмица безпрецедентните валежи в Емилия Романя предизвикаха сериозни наводнения в областта. Тук се включва и районът на пистата Имола.

Във вторник бе обявено, че пристигналите на Имола F1 екипи са били принудени да напуснат трасето. Част от персонала на Алпин се е наложило да се евакуира от хотела си. Имаше и информация, че и други хора от отбори от F1 са били принудени да се преместят заради опасения от наводнения. Около самата Имола също има райони, които нямаше как да се използват по време на състезателния уикенд.

Вчера се проведоха няколко кризисни разговора, в които участваха F1, ФИА и местните организатори и власти. Всички те решиха състезанието да бъде отменено, за да може целият фокус да бъде насочен към оказване на помощ на местното население.