0

А дриан Андреев направи успешен старт на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Генуа (Италия) с награден фонд 134 920 долара.

21-годишният българин записа впечатляваща победа над представителя на домакините и бивш номер 76 в света Салваторе Карузо със 7:6(3), 1:6, 6:4 след почти три часа игра.

Така той се присъедини във втория кръг към втората ракета на страната Димитър Кузманов, който по-рано днес също започна с успех срещу руския квалификант Андрей Чепельов с 6:3, 2:6, 6:4 и за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу номер 2 Тиаго Монтейро (Бразилия).


 
Андреев направи силно начало на мача и взе аванс от 4:0, но позволи да бъде застигнат още за 4:4. В последвалия тайбрек той дръпна с 6:2 точки и това се оказа решаващо. 

Във втората част Карузо доминираше и даде само гейм на българина. В третия сет Андреев на три пъти повеждаше с пробив, като при 5:3 имаше преднина от 40:0 при собствен сервис, но допусна обрат. В следващия гейм той пропиля още три мачбола, но все пак затвори срещата при общо седмата си възможност. 

Във втория кръг той ще срещне третия поставен Корентен Муте (Франция), 64-ти в света в момента.