0

О тборът на Панатинайкос е готов да предложи по-висока заплата от този на Олимпиакос, ако Александър Везенков реши да напусне НБА и  се завърне в Гърция, твърди гръцкият журналист Толис Коцас. 

Според него "зелените", които в края на миналия месец спечелиха титлата в Евролигата, няма да пестят средства за един от най-добрите европейски играчи. Още по-голям гъдел за феновете на ПАО би доставило евентуалното отмъкване на любимец на враговете от атинския Олимпиакос.

В последните дни се появиха информации, че българският национал ще напусне отбора на Сакраменто Кингс.

 В първия си сезон при "кралете" бившият баскетболист на Барселона и Олимпиакос получи много малко шансове за изява, което не бе по вкуса му след получаването на приза за "Най-полезен играч" в Евролигата през сезон 2022/23.
В момента 28-годишният Везенков е в Гърция, където си почива след сезона в НБА. Според местните медии той поддържа форма в Двореца на мира и приятелството в Пирея, където играе Олимпиакос.

За "червено-белите" българският национал игра между 2018 и 2023 година. С тях той спечели по два пъти титлата и купата в Гърция и игра два пъти във Финалната четворка на Евролигата.

Източник: БТА