0

С ветовният №2 Карлос Алкарас си навлече гнева на една от най-големите неправителствени организации в Испания – РЕТА заради изненадващата му поява на борба с бикове в Мурсия.

20-годишният тенисист отнесе доста критики в родината си и след отказа да участва в мачовете на националния отбор за купа „Дейвис“, а малко след това дойде и нов удар по него. Алкарас се появи във VIP-ложата на Plaza de Toros в Мурсия заедно с легендата на Реал Мадрид Хосе Антонио Камачо и именития бикоборец Пеперин Лурия. Малко след снимките, доказващи, че Карлос е бил на шоуто, от PETA (Хора за етично отношение към животните) подскочиха със следния текст.

„Карлос Алкарас, тенисът е спорт, но тормозът на животни не е. Борбите с бикове са мъчение, а не култура. Няма нищо атрактивно в това да намушкваш и измъчваш животни до болка и кръв. Преобладаващата част от младите хора в Испания отхвърлят борбите с бикове заради кървавия спектакъл. Молим те да не подкрепяш борбите с бикове и да обещаеш, че никога повече няма да посетиш подобно събитие“.

Алкарас, който спечели Уимбълдън тази година и не успя да защити титлата си на US Open, все още не е направил официално съобщение за случая.