0

З вездите на Белгия не тъгуваха дълго за отпадането си още в групите на мондиала, след като на предишното световно в Русия завършиха трети.

Въпреки провала, предвождани от вратаря Тибо Куртоа, футболистите на Роберто Мартинес се отдадоха на ваканция.

Пръв в Инстаграм дестинацията си разкри именно Куртоа, който заведе изящната си годеница Мишел Герциг на Малдивите. Двуметровият страж на Реал (Мадрид) няма да се върне в игра до 30 декември, когато испанският шампион подновява кампанията си с гостуване на Валядолид. Към кадрите, които израелската манекенка публикува от почивката им, Тибо коментира: „Толкова е забавно тук с теб“.

Преди да се отдаде на отдих, 30-годишният Куртоа се изказа и по повод на националния отбор: „На това световно и на европейското не бяхме себе си. През март вече има квалификационни мачове за еврото. Трудно е да се наречеш „златно поколение“, когато не печелиш нищо. Ние не сме златно поколение, а поколение с много таланти и страхотни играчи от цяла Европа”.

Талантливият младок Жереми Доку също се пече на плажа, но не пътува далеч, а избра съседния на Доха Дубай.

И докато двамата му колеги избраха топлото, Кевин де Бройне се сгуши около лагерен огън при минус 4 градуса. 31-годишният халф на Манчестър Сити заведе в Лапландия жена си Мишел, двамата им синове Мейсън (6 г.) и Роум (4), както и дъщеричката им Сури, на 2 г.

Асът на Астън Вила Леандер Дендонкер пък отскочи с приятелката си Анна Стиген до Япония. Ромелу Лукаку, който в последния мач с Хърватия (0:0) удари греда и изпусна две отлични възможности за гол, се прибра директно в Италия. В събота той се връща към тренировките с Интер.