0

Б ащата на Тайсън Фюри – Джон, смята семенната си течност за толкова ценна, че е застраховал тестисите си за 10 млн. паунда.

58-годишният бивш боксьор е отгледал петима синове, трима от които вече са известни – шампионът на WBC в тежка категория Тайсън, Томи, който е риалити звезда и непобеден на ринга, както и Роман, дебютирал през уикенда с победа при професионалистите в Донкастър.

“Застраховах топките си за 10 милиона. Вярвайте ми, има добър материал, който идва от тях“, заяви Джон пред freebets.com. „В панталоните си имам неща, които произвеждат световни шампиони. Това е доказано, нали?“, попита Фюри-старши, който направил застраховката през 2020 г., след като синът му нокаутирал Дионтей Уайлдър. Общо 9 души във фамилията се занимават с бокс.

Самият Цигански крал вярва, че баща му е постъпил мъдро със застраховката. „Семенната му течност е произвела световен шампион в тежка категория, а това е ценно. Ако му се случи нещо, дори и на тази възраст, той може да извлече още шампиони оттам. Ще видим“, заяви 34-годишният Тайсън.

Той е кръстен на Майк Тайсън, по това време носител на световната титла при свръхтежките. Фюри се ражда преждевременно в шестия месец през 1988-а и тежи едва 450 грама.
„Исках да го назова на истински биткаджия защото имаше малки шансове да оживее. Загубих две дъщери по същия начин“, разказва Джон, който между 2011-2015-а лежа в затвор за побой.
Любопитното е, че всъщност всичките наследници са от различни майки. Тази на 23-годишния Томи е от Мавриций, а майката на Фюри е от пътуващите ирландски цигани като баща му. Джон вече има 8 внуци, а 19-ото е на път, защото Томи очаква първото си дете от сексбомбата Моли-Мей Хаг. „Не мога да опиша с думи колко съм горд от Тайсън и Томи, както и цялото си семейство. Понякога самият аз се чувствам като световен шампион, увери Джон.