0

Н а женско царство у дома се радва героят на Еквадор. Нападателят Енер Валенсия е дарен с любовта на съпруга, дъщеря, майка и три дъщери.

Капитанът вкара и двете попадения за 2:0 срещу Катар, с което постави два рекорда. Той стана играчът с най-много голове – 5, на  световни първенства за своя национален отбор. Също така вече е най-възрастният автор на първи гол. Той се разписа на 33 години и 16 дни, с които подобри постижението на Алесандро Алтобели, който се разписа на 30 дни и 184 дни срещу нашите национали в Мексико'86.

От 2010-а Валенсия е оженен за Шарон Ескобар, която има опит на модната сцена, а в родината си е известна и като филантроп. Брюнетката дари любимия си с две момичета – Амелия и Аналия, и със син Давид. Футболистът има и по-голяма щерка – Беира, която е от връзката му със Синтия Чумо. Преди седем години майката на момичето заведе дело за неизплатена издръжка, а по-късно оттегли иска си. Най-голямата дъщеря на Валенсия и до днес прекарва голяма част от времето си с татко си и новото му семейство, често пътува и до Истанбул, където той играе за Фенербахче от лятото на 2020-а.

Годината на трансфера му в турския гранд бе сред най-трудните за него и най-близките му. Тогава една от двете му сестри – Ерси, е отвлечена и държана в плен 10 дни. За нея е поискат рекорден откуп – 2 милиона долара. Тя е открита и освободена, а за престъплението са арестувани петима. „Нямам думи, с които да изразя как се чувствам днес“, написа в деня на освобождаването й Енер.

Той произхожда от бедно семейство и израства във ферма, доейки крави. За да изхранва семейството си, бащата Ремберто продавал мляко на улицата. Именно той подарява първата топка на сина си. Тя е от парцали, но е ценна вещ за малкия Енер. „Той риташе най-силно в корема ми от всичките мои деца“, спомня си години по-късно Доня Боливия.