0

Г ригор Димитров, който пътува в един самолет с Арина Сабаленка за Маями, имаше много приятна среща още с пристигането си.

Той посети приют за изгубени и изоставени кученца в Южна Флорида. Българската звезда си хареса и реши да осинови малко кученце, на което много се зарадва. С Гришо бяха колегите му Каспър Рууд, Джесика Пегула и гаджетата Алекс де Минор и Кейти Боултър. Идеята на домакините в Маями е да подкрепят различни инициативи в дните преди турнира. В „Мастърс“-а ($8,9 млн.) при мъжете Димитров почива на старта като поставен под №11, а във II кръг очаква квалификант или чилиеца Алехандро Табило, който е 44-ти в света. Григор е в потока на световния номер 2 Карлос Алкарас (Исп), който е водач в схемата, защото Новак Джокович отказа участие. Евентуална среща между шампиона на Индиън Уелс и хасковлията може да се случи на 1/8-финал. 32-годишният Димитров има да защитава 45 точки от миналогодишното си участие, когато победи Ян-Ленард Щруф (Гер), преди да загуби от Яник Синер (Ит).

Световната №73 Виктория Томова почва днес срещу щастливата губеща от квалификациите Тамара Корпач (Гер, №73) при жените, където наградният фонд е $8.7 млн.