0

З а разлика от Кристиано Роналдо, той не парадира с колекция скъпи коли и бижута, но и Лео Меси има слабости за десетки милиони евро.

Най-тиражният европейски всекидневник „Билд“ разкри, че Бълхата се радва в гаража си на изключително рядка кола - Ferrari 335 S Spider Scaglietti.

От този модел са създадени само 4 бройки, и Меси е един от малцината щастливи собственици.

За този гъдел Бълхата се е изръсил 28 милиона паунда (над 32 милиона евро) на таен търг през 2016 г. Как се сдобил с историческия автомобил е пазено ревниво в тайна, вероятно и заради репутацията на Меси като скромна звезда, която не ламти за скъпи вещи.

Като играч на ПСЖ Меси е получил по около 50 милиона евро през двете си години на „Парк де Пренс“, плюс още 46 милиона евро от премии.

Капитанът на световния шампион Аржентина печели добре и в новия си отбор Интер Маями, отбелязва „Билд“.

Той получава заплата от около 19,3 милиона евро годишно, което го прави най-добре печелещият в американската професионална футболна лига MLS. 

По-рано тази година съсобственикът на Интер Маями Хорхе Мас разкри пред испанския вестник El País, че общото възнаграждение на Меси, което включва и дял в сделката на MLS за излъчването на мачовете й в Apple TV , е между 47 и 57 милиона евро.