0

Л юбовта наистина не познава граници и Павел Кука може да потвърди това от личен опит.

Отскоро бившият голмайстор на Чехия има нова жена до себе си. При това не коя да е, а дъщерята на бившия си съотборник Мирослав Кадлец. Кука на 19 юли ще навърши 55 г. и явно не се притеснява от възрастовата разлика с любимата Ева, която е на 33.

Павел Кука живя 25 години на семейни начала, без брак, със спортната журналистка Рената Длуха. След като децата им Томаш и Анета отраснаха, двойката се раздели миналата година. Славният някога нападател обаче не остана дълго сам и вече дели дома си с Ева. Не е съвсем ясно кога е пламнала искрата между тях. Местните медии подозират, че това е станало на някои от турнирите по голф и тенис, в които те участваха с благотворителна цел. Самият Павел не иска да говори по темата.

„Не се сърдете, но това не е нужно на никого. Това е деликатен въпрос за мен и близките ми и аз искам да защитя техния и своя личен живот“, споделя той пред „Блеск“.

Ева, която е бивша тенисистка, е изключително запалена по йогата. „За мен тя означава мир и хармония“, казва блондинката. Тя също така се увлича и по мистиката, като е татуирала на дясната си плешка египетския бог Хор. Братът на Ева - Михал Кадлец, също е професионален футболист като баща си Мирослав и е бивш национал на Чехия.

Павел Кука и Мирослав Кадлец бяха част от славния отбор на Чехия, достигнал финал на европейското първенство през 1996 г. На 30 юни на „Уембли“ те загубиха със златен гол в продължението с 1:2 от Германия, но накараха света да говори за тях. Кука и Кадлец бяха заедно и в Кайзерслаутерн. През сезон 1997-1998 те станаха шампиони в Бундеслигата. Тогава в тима, воден от знаменития треньор Ото Рехагел, се състезава и един от големите ни футболисти от недалечното минало - Мариян Христов.