0

Т ой е оценен на половин милиард долара, спечелени от възнаграждение, рекламни приходи и бизнес начинания, но Кристиано Роналдо не вкарва гол с всеки свой удар. Подобно на футбола, и в бизнеса рискът не винаги печели.

В Манчестър Роналдо и неговите партньори са загробили 30 милиона евро в хотел, който в момента е пълна руина. Той трябваше да се включи във веригата Pestana CR7 и вече да носи приходи на нападателя и неговите ортаци.

Но не стана така. Португалецът планирал да построи луксозен хотел, оценяван на над 31 милиона евро. Проектът бе задействан преди 3 години, планираше се луксозният хотел да е със 151 стаи, в самия център на Манчестър. Трябваше да дава препитание на 900 души и да донесе на местната икономика близо 64 милиона евро.

Старата сграда, която трябваше да се превърне в хотел, е в руини, нищо не е направено, въпреки че бяха извадени разрешителни за строеж, и имотът се руши вече 2 десетилетия.

Разрешението за строеж вече е изтекло, информира „Сън“.

От веригата „Пестана“ твърдят, че не са погребали проекта, като се надяват хотелът в Манчестър да стане също толкова успешен и рентабилен, както тези със същото име в Мадрид, Лисабон, Маракеш, Мадейра и Ню Йорк.