0

Б ившият премиер на Италия Силвио Берлускони винаги е имал слабост към хубавите жени и никога не го е крил.

Напоследък 85-годишният политик открито демонстрира любовта си към русокосата Марта Фашина. В събота той я заведе на мач на Монца, чийто собственик е. С тях на трибуните бяха дългогодишният му съратник Адриано Галиани и брат му Паоло, който е президент на клуба. Монца обаче не успя да зарадва ВИП гостите и загуби с 1:2 от Пиза. Това обаче не развали настроението на Берлускони и Фашина, които пред очите на всички си разменяха целувки.

Изгората на Берлускони е член на неговата партия „Форца Италия“ и от 2018-а е депутат. Кръвта й е гореща, тъй като е родена в най-южната точка на Ботуша и е завършила „Литература“ в университета в Рим. Тя е на 32 и е с цели 54 години по-млада от любимия си мъж. Връзката й с най-дълго управлявалия премиер на Италия е от 2020 година.


Двамата бяха заедно на мач на Монца и преди две седмици. „Върнах се на стадиона. Футболът винаги е бил моята страст. Спечелих 29 трофея и за мен е чест да бъда най-успешният президент в историята“, написа тогава Берлускони.

Няколко дни по-рано Берлускони трябваше да се яви в съда в Монца като свидетел в процеса срещу бившата му Джована Ригато, която е обвинена, че го изнудвала. Бившият премиер оправда отсъствието си с препоръка от лекарите. През януари той бе приет в болница в Милано, в която остана осем дни заради инфекция и рутинни изследвания.
„Не разбирам как може присъствието в съдебната зала, където си заинтересована страна, да е по-стресиращо от адреналина на стадиона“, заяви адвокатът на Ригато.