0

Р оди се нова звездна двойка в спорта, за която светът научи от Инстаграм.

Там канадската националка Джордин Хуйтема и бейзболният феномен Хулио Родригес публикуваха свои общи снимки с надпис „Сиатъл беше добър към нас тази година“.

Така 21-годишната футболистка опроверга слуховете, че има връзка със средния син на Дейвид и Виктория Бекъм - Ромео (20), който рита за Интер  Маями. Джордин и Ромео бяха забелязвани заедно, а освен това той харесваше всяка нейна публикация в социалните мрежи. Оказа се обаче, че Хуйтема всъщност е започнала връзка със своя връстник Родригес след трансфера си от ПСЖ в Ол Рейн в Сиатъл. Играчът от Доминикана пък подписа за 14 г. с местния Маринърс срещу $470 милиона – най-големият договор в историята на американската Мейджър лига. През юни той дори получи наградата за новобранец на месеца в MLB, ставайки най-младият бейзболист на Маринърс с подобно признание. 

Въпреки крехката си възраст и Джордин, и Хулио вече имат зад гърба си олимпийски медали. В Токио 2020 тя стана шампионка с отбора на Канада, а той донесе първото отличие за родината си - бронз.

През май нападателката скъса с гаджето си от 5 г. Алфонсо Дейвис. Двамата канадци имаха бурна любов, която пламна, докато играеха за Ванкувър Уайткапс, клуб от Мейджър лигата (MLS). След това професионалният им път тръгна стремително нагоре - през януари 2019-а Алфонсо премина в Байерн (Мюнхен), спечели 4 титли, два пъти Купата на Германия и веднъж Шампионска лига (2020). Преди 3 г. пък Джордин подписа с Пари Сен Жермен, с който миналия сезон завоюва първата титла в историята на клуба, а тази пролет и Купата на Франция.

След края на отношенията й с Алфонсо се появиха версии, че Хуйтема е изневерила на родения в Гана Дейвис. „Да, Джордин и аз се разделихме. Слуховете за нея не са верни. Тя е добър човек, много я уважавам“, написа тогава защитникът.