0

Б ьорн Борг съвсем заслужено си извоюва статута на легенда с невероятните си изяви на корта през 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

В личен план обаче прочутият швед е водил доста противоречив живот. Това стана ясно след шокиращите разкрития, които направи една от бившите му съпруги - Лоредана Берте, в предаването Belve по Rai 2.

Лоредана се запознава с Борг през 1988 г. в Ибиса. Следващата година двамата се женят, но бракът им приключва през 1993 г.

„Той предпочиташе кокаина пред мен и това беше нещо, което не можех да приема“, сподели певицата.

След това разказа за случка, довела до окончателното й решение да скъса с тенис звездата.

„Бяхме във Флорида. Когато се върнахме в хотела, го видях да се обажда по телефона. Поръча две кучки, големи кучки, две проститутки. Дойдоха, облечени в кожи, с камшици. Той ми каза, че трябва да преминем на друго ниво. Попитах: „Искаш да правим секс с тези?“. Хванах го за ръката, набих го и си тръгнах“, спомни си Берте.

Загърбила проблемите с Ледения човек, както наричат Бьорг, тя продължава с успешната си кариера и става известна като София Лорен на италианския рок. Макар и на 73, тази година тя участва на фестивала в Сан Ремо, като песента и Pazza бе класирана на седмо място.

Лоредана не е първата съпруга на Бьорн Борг. На върха на славата си през 1976 г. той започва връзка с румънската тенисистка Мариана Симионеску. През 1980 г. двойката вдига сватба в Букурещ. Четири години по-късно са разводът и сватбата с Берте. След италианската певица тенисистът има връзка с шведския модел Янике Бьорлинг. Третата съпруга на Борг е Патриция Йостфелд, за която се жени през 2002 г.

С времето великият тенисист успява да се измъкне от паяжината на зависимостите. Основава собствена компания за бельо, която става доста популярна в Швеция.