0

Проблемите в Тотнъм избиха в интересна посока.  Клубът ще се фокусира върху намирането на нов служител, който да се грижи за душевното здраве на играчите и не само. Това означава, че той ще се ангажира с нещата извън терена, в това число посещаването на йога, на уроци по изкуство и четене на поезия.

Новият служител ще работи заедно с психолозите на Тотнъм, като ще трябва да се справят и с битовизми като ремонт на колата и отваряне на банкови сметки.

От него ще се очаква да организира дейности за здравето и благосъстоянието на отбора и да създаде мрежа от „първи помощници“ за психично здраве, които да помагат на персонала и играчите в затруднения.

Обявата, с която Тотнъм търси такъв човек гласи: „Клубът търси водещ за здраве и благополучие, който да развие услугите за здраве и благополучие в клуба.

Като ръководител на здравеопазването и благосъстоянието, вашият основен фокус ще бъде върху нашите служители. Ще работите с ключови заинтересовани страни в подкрепа на нашето развитие на елитни играчи (включително момчета/момичета и жени). Ръководителят на здравеопазването и благосъстоянието ще стимулира осведомеността и развитието на работната сила относно психичното здраве и ще го вгради във всички аспекти на бизнеса.“

Изпълнителният директор ще „изготвя тримесечни и годишни доклади за здравето и благосъстоянието, отбелязвайки ключови области на напредък и развитие, включително документирани нива на благосъстоянието на персонала и играчите и ще ги представя на ключови групи заинтересовани страни.

Кандидатът ще „работи в тясно сътрудничество с вече съществуващи сътрудници за здраве и благополучие в рамките на бизнеса (това включва, напр. клубни психолози, мениджър грижи за играчи, връзка с играчи, медицински, ръководител на защитата, човешки ресурси и служители по безопасността)“.