0

Г ранит Джака май изигра последния си мач за Арсенал. След седем години в клуба халфът се сбогува със стил – отбеляза два гола за победата 5:0 над Уулвс във финала на Висшата лига.

В основата на решението му да напусне стои жена – съпругата Леонита, на която й писнало от живота в Лондон. „Кикер“ наскоро съобщи, че нейното голямо желание е семейството да се завърне в Германия. Именно там двамата се запознаха, докато националът на Швейцария играеше в Борусия (Мьонхенгладбах).

Тъй като бъдещето на футболиста вълнува силно феновете, те не пропуснаха да го питат какво точно се случва. „Не е заради госпожата“, отговори Джака, докато раздаваше автографи след последния мач за сезона. Във видеото, разпространено в социалните мрежи, той казва още: „Ще видим какво ще се случи следващата година“.

Договорът на 30-годишния футболист изтича следващото лято, така че Арсенал ще се опита да го продаде сега. Цената му е около 13 милиона паунда, пише „Дейли мейл“. Ако не успеят сега, със сигурност трансфер ще има през зимата, но срещу по-ниска сума. За него „артилеристите“ платиха 30 милиона през 2019 и той изигра за клуба над 300 мача.

Джака и любимата му жена, също на 30 като него, са заедно от 2015-а, а две години по-късно сключиха и брак. Брюнетката е популярен модел. Родена е в Албания, но когато е още малко момиче семейството й се мести в Прищина (Косово). Няколко години по-късно отново тръгват на път, за да се установят в Германия, където красавицата завърши образованието си и направи кариера на модел.

Чернокосата красавица роди на футболиста от албански произход две дъщери – малката навърши 2 през април, а през октомври каката ще стане на 4.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEONITA XHAKA (@leonita.x)