0

С ветовна титла вместо меден месец отпразнува волейболистката Александра Йегдич.

28-годишната състезателка на Потсдам спечели златото след победата с 3:0 на Сърбия над Бразилия. Именно на световното беше и нейният дебют на голям турнир за националния отбор. Алекс таяла тайна надежда да бъде сред избраните, но много-много не й се вярвало, а и лятото било заета със сватбата си. Тя застана на олтара на 25 юни в Белград.

Точно по време на пътешествието с любимия си Йегдич разбрала, че мечтата й се сбъдва. Наложило се обаче бързо да се яви на лагер.

„Обадих се лично. Прекъснах медения й месец, направо го унищожих. Тя е прекрасно момиче, бързо се вписа в колектива“, обясни селекционерът на сръбкините – италианецът Даниеле Сантарели.

„Заслужава си“, каза пък волейболистката, която жертва личното си щастие в името на голямата цел. „Усещането е уникално. Съпругът ми е много доволен и горд, наясно е какво значи да играеш за националния отбор“, добави Александра. Тя и останалите сръбкини ще получат по 30 000 евро от правителството за световната титла, която защитиха.

В дома на Сантарели пък ще висят два медала – златен и бронзов. Вторият донесе съпругата му Моника де Дженаро, която спечели третото място на световното с отбора на Италия. След победата над Бразилия във финала тя поздрави любимия си мъж със страстна целувка.

Двамата са в брак вече пет години и работят заедно на клубно ниво. Той е треньор, а тя важен състезател на един от най-добрите отбори на Ботуша – Конелиано. „Горда съм с теб“, написа Моника след триумфа на Сърбия.