0

П резидентът на САЩ Джо Байдън отново успя да събере очите на журналистите със странните си изказвания. По време на изказване в Охайо, той си помни за времето си в Сената, когато е обядвал с „истински сегрегационисти“ (Сегрегацията е форма на религиозна или расова дискриминация).

Байдън посети съоръжението на United Performance Metals в Хамилтън и беше придружен от двамата сенатори от Охайо, демократа Шерод Браун и напускащия републиканец Роб Портман „Нещата се промениха откакто за първи път отидох в Сената. Бях избран там, когато бях на 29 години. Бях от много скромен произход. И бях там 36 години, преди да стана вицепрезидент. Винаги сме се карали адски дори в старите дни, когато имахме истински сегрегационисти като Ийстланд и Търмънд, всички тези момчета, но в крайна сметка обядвахме заедно. Нещата се промениха. Трябва да върнем тези времена."

Байдън не за първи път си навлича неприятности, заради добрите си отношения със сегрегационистите в САЩ. Съобственият му вицепрезидент Камала Харис го критикуваше, че обсипва с хвалби бившите си колеги расисти в Сената по време на дебат на Демократическата партия през 2019 г.