0

Н ад 150 българи бяха блокирани на летище Франкфурт Хан близо денонощие и пренощуваха в самолета. Те трябваше да излетят за София снощи в 22.35 часа. Сред сънародниците ни има и 12 бебета. Един от българите, които пътуват от Франкфурт Хан към София потвърди, че в 21:15 часа българско време ще излетят за дома. Нашите сънародници трябваше да престоят с часове в самолета, а след това и в халето на летището при ниски температури, съобщава БНТ.

В късния следобед температурата там е била 0 градуса, тъй като си изключили парното. Все пак със съдействието на Външното ни министерство към 17:00 часа днес те получиха вода, храна и най-важното - мляко за бебетата. Пред българите стои още едно изпитание свързано с COVID-19.Тъй като пристигат от Германия, която е в червената зона те ще бъдат поставени под карантина за 10 дни ако нямат зелен сертификат и отрицателен резултат от PCR тест.

Блокираните на летището във Франкфурт Хан пътници, което е на около 100 км от голямото летище Франкфурт, разказват, че е трябвало да излетят за София снощи в 22.35. След качването им в самолета, им казали, че полетът ще закъснее с 30 минути. После обяснили, че ще има още закъснение, тъй като трябва да се изчисти пистата заради снеговалеж.