0

Ф ренският вирусолог Люк Монтание, носител на Нобелова награда по медицина за 2008 г., който стана гуру на антиваксърите по време на коронавируса, е починал, съобщи сайтът на вестника France Soir. По-късно обаче мрежата изригна и се появиха съмнения около новината.

Френският вирусолог Люк Монтание, носител на Нобелова награда по медицина за 2008 г., който стана гуру на антиваксърите по време на коронавируса, е починал, съобщи сайтът на вестника France Soir. По-късно обаче мрежата изригна и се появиха съмнения около новината.

Първо съобщение бе в Twitter във вторник сутринта, а следобеда излезе статия: „На 89-годишна възраст (18 август 1932 г. - 8 февруари 2022 г.) професор Люк Монтание почина в американската болница в Ньой-сюр-Сен". Според изданието, съобщението е на доктор Жерар Гийом - един от най-верните му сътрудници.

Джанлуиджи Парагоне, политикът който покани откривателят на вируса на СПИН на демонстрацията срещу Ковид мерките в Милано през миналия месец, коментира на профила си във Фейсбук, че нито може да потвърди, нито да отрече новината. Той обаче сподели, че от няколко дни се опитва да се свърже с екипа на професор Монтание без успех до момента.

Проф. Монтание е известен в България и като спасител на българските медицински сестри. Той свидетелства пред либийския съд в защита на българските медици, осъдени от режима на Муамар Кадафи за заразяването на 400 деца със СПИН. Според него заразата в детската болница в Бенгази се е разпространила преди медиците ни да започнат работа там и е продължила и след тяхното задържане.