0

Г ерманският министър на отбраната Кристине Ламбрехт използва правителствен хеликоптер, за да пътува на почивка със сина си Александър. Освен това тя вече го е взела със себе си на "общо седем пътувания в чужбина", пише в. „Билд“.

Двамата вече са пътували до Люксембург, Словения и Лихтенщайн, както и до градовете Париж, Лисабон, Хелзинки и Прага. По време на пътуването до Люксембург Ламбрехт е използвала въздушната услуга на Министерството на отбраната, както е записано в публикация в социалните мрежи от 21-годишния младеж.

Александър стига и до други чуждестранни дестинации с редовни полети, които майка му резервира. В интервю за „Билд“ Министерството на правосъдието подчертава правилното отчитане на полетите: "Министър Ламбрехт винаги е отдавала най-голямо значение на факта, че всички разходи, направени за придружаването на сина ѝ, са били отчетени отделно и платени от нея на частно основание."

Преди Великден Ламбрехт е пътувала с правителствен хеликоптер от Берлин до Шлезвиг-Холщайн, придружена от сина си. Там тя посети батальона за електронна война 911, след което отиде на почивка в Зилт със сина си. Когато обстоятелствата на пътуването станаха известни, бяха отправени критики.

Вестник "Билд" задава въпроса: "Дали министърът специално е избрал посещението на войските край Зилт, за да прекара там семейната си почивка на остров?" Торстен Фрей, първият парламентарен секретар на парламентарната група на ХДС/ХСС, коментира: "Министърът на отбраната, като носител на властта, трябва да прояви повече такт и да не бърка военновъздушните сили с Луфтханза.