0

Н овородено почина в Китай, след като в главата му беше открит ембрион на неразвитата му сестра близначка , пише Daily Mail.

Някои аномалии в развитието са открити от лекарите по време на стандартните прегледи на бременна жена и нейния плод; на 33-та седмица от бременността главата на детето, което се роди с цезарово сечение месец по-късно, е по-голямо от нормалното.

Веднага след раждането момичето започва да изпитва сериозни здравословни проблеми, развитието му се различава от нормалното - например така и не се научи да държи главата си сама.

Година по-късно момичето почина: сканирането на тялото показа, че през цялото това време в главата й се развива голям тумор с фрагменти от костна тъкан. Беше решено да се отстрани туморът, но след операция детето почина.

Хистологичното изследване на тумора потвърди, че това е неразвит човешки ембрион, в случая сестра близначка - рядка (1 случай на 500 хиляди бременности) аномалия, наречена "ембрион в ембрион". За младата китайка тази аномалия станала фатална, тъй като мозъкът й бил сериозно увреден.