0

Ж ена на 78-години за трети път е арестувана по обвинение за банков обир, пише The Guardian. Бони Гуч, макар и дребничка на вид и безобидна баба, всъщност е рецидивист, става ясно след поредното й задържане в градчето Пелзънт Хил в американския щат Мисури.

Гуч е арестувана от местната полиция малко след като влязла в банков клон и подала на един от касиерите следната бележка: „Това е обир. Искам 13 хил. долара в дребни банкноти. Благодаря. Извинявам се, не исках да ви уплаша“.

Записите от видеонаблюдението показват дребна възрастна жена, облечена изцяло в сиво, с маска и слънчеви очила. Според разследващите тя подканила шашардисания касиер да не се занимава с броене, а просто да й даде парите. След това излязла от банката качила се в колата си и потеглила, а междувременно бил подаден сигнал.

Гуч е арестувана след като е изминала едва три километра. В колата й са открити банкноти от банката. И задържането й обаче не минава без куриоз. „Когато полицаите я спират, те са леко объркани. От колата излиза тази нисичка, възрастна жена. В началото не бяхме сигурни, че сме хванали точния човек“, разказа местният полицейски шеф Томи Райт.

По думите му бабата обирджия миришела силно на алкохол. Освен това се държала много „строго“ със служителите, които я арестували.

Според Райт задържаната Гуч има заболявания. Той определи цялата ситуация като „тъжна“. „Работим и с други институции, за да определим следващите стъпки“, каза той.

Междувременно съдът определи 25 хил. долара гаранция за свободата на пенсионерката обирджийка, предаде Profit.bg.

По време на делото се разбира, че през 2020 г. тя е арестувана по подозрение в банков обир. Тогава полицията получава сигнал от съседи на сина на Гуч, който обяснява, че майка му е бясна и е тръгнала нанякъде. Малко по-късно постъпва друг сигнал, вече от банков служител. Пред полицаите той обяснява, че дребна възрастна жена със зелена шапка влязла в банката и му подала нещо, което приличало на картичка за рожден ден. Вътре обаче пишело, че трябва да й даде 3 хил. долара в банкноти от 20 и 50 долара. Малко по-късно Гуч е арестувана без да окаже съпротива. За това провинение тя е осъдена на пробация. Срокът на наказанието е изтекъл в края на 2021 г.

Първата й присъда за банков обир е от 1977 г. Постановена е в Калифорния.

По време на съдебното заседание за гаранцията отпреди дни й стана ясно, че възрастната дама е съдена заради дългове от няколко финансови институции.