0

С ъоснователят на фирмата, участваща в имплозията на "Титан", която уби петима, обеща да продължи с по-опасни проекти.

Шефът на OceanGate Стоктън Ръш и четиримата му пътници загинаха мигновено преди една година днес, когато тяхната самоделна подводница претърпя катастрофална имплозия при гмуркане към останките на "Титаник".

ГОДИНА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА: Разкриха ужаса, който са преживели пътниците на подводницата „Титан“!

ОТ ДЪНОТО НА ОКЕАНА: Извадиха останките от подводницата „Титан” на сушата, ето какво е останало от подводницата (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Титан" , който беше управляван с контролер за игри,  изчезна от радарите на 18 юни 2023 година и не успя да излезе на повърхността след пътуването, струващо £195 000 на човек, на 12 500 фута до останките.

Надеждите за чудо избледняваха с всеки час, докато отчаяните спасителни екипи работеха денонощно, за да намерят признаци на живот.

Пет дни, след като подводницата трябваше да се върне, отломки бяха открити на дъното на океана.

Британският милиардер  Хамиш Хардинг , 58, френският експерт по Титаник  Пол-Анри Наржоле , 77, британско-пакистанският бизнесмен  Шахзада Дауд , 48, и неговият 19-годишен син Сюлеман загинаха на борда.

Ръш, главен изпълнителен директор на OceanGate Expedition, който ръководеше мисията в Северния Атлантик, също беше убит в трагедията, която потресе света.

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Все още предлагат пътешествие до останките на „Титаник”! (СНИМКА)

Сега, една година по-късно, Гилермо Сонлейн, който съоснова OceanGate с Ръш през 2009 г., обеща да продължи да преследва изключително амбициозни и опасни нови проекти.

Воден от неудържимо желание да изследва, той казва пред The ​​Sun, че шокиращата смърт на петимата на борда на Титан не е намалила амбициите му.

Вместо това, бедствието е вдъхновило изследователя да удвои усилията си с повече високорискови мисии - включително дълбоки океански и космически изследвания.

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА: Откриха човешки останки от подводницата „Титан“

Sohnlein и Rush създадоха OceanGate през 2009 г., тъй като видяха подводното изследване като най-близкото нещо за по-нататъшно развитие на тяхната визия за пътуване в космоса - без всъщност да напускат Земята.

И двамата имаха обща амбиция - да направят дълбоководните изследвания по-достъпни.

Sohnlein казва: „И двамата бяхме разочаровани астронавти, израснахме с желанието да бъдем астронавти, но и на двама ни се влоши зрението, така че не можахме да станем пилоти и след това астронавти. Но ние все още бяхме водени от тази нужда да изследваме. Ние започнахме с подводници, използвайки специална технология, за да отведем хората в екстремна среда тук на Земята, като основно отиваме под водата при дълбокото налягане на океана".

Бившият капитан от американската морска пехота Сонлайн, на 58 години, допълва: "Интересното в изследователската общност е, че знаем, че това, което правим, носи определено ниво на риск. И знаем, че колкото и да се опитваме да смекчим този риск и да го управляваме, нещата ще се объркат".