0

П одивели слонове прегазиха до смърт турист, след като се опитал да направи близка снимка с най-големите сухоземни животни. Разгневеното стадо направо премазало мъжа.

43-годишният испанец бил на сафари с годеницата си в Южна Африка. Мъжът слязъл от колата, за да направи снимки в резервата, разположен в националния парк Пиланесберг.

В колата с тях били още двама техни приятели. Компанията спряла, когато забелязала стадо слонове с три малки край езеро. 

Въпреки че спътниците му казали да се върне обратно в колата, туристът настоял да заснеме отблизо шестте слона и тръгнал към тях.

Това обаче не се харесло на ограномната майка слоница, която била до малките си и в опит да ги защити нападнала мъжа, а в атака се присъедини ли и двамам мъжки. 

Нападението продължило 30 секунди.

Разкрещявайки се, той се втурнал обратно с фотоапарата си на безопасно място през храстите към приятелите си в колата, но бил настигнат от преследващото го стадо, което го съборило и стъпкало до смърт.

Според показанията на приятелите му всичко, което останало от него били окървавени дрехи и останките му.

„След атаката слоновете се отдалечили незабавно, без никаква агресия към останалите хора и изчезнали в храстите“, каза говорител на North-West Parks & Tourism Board.

„Случаят е предаден на полицията за по-нататъшно разследване“, каза Питър Нел, изпълняващ длъжността главен директор по опазването на Северозападния съвет за паркове и туризъм.

Той подчерта, че всички туристи са предупредени да не слизат от колите си и че информацията е отпечатана на входните им билети, което е не само за безопасността на гостите, но и на животните.