0

Ф едералното бюро за разследване е претърсвало бившия офис на американския президент Джо Байдън в Центъра за дипломация и глобално взаимодействие "Байдън" във Вашингтон миналия ноември, предаде Асошиейтед прес, като се позова на неназован източник и на съобщения на телевизия Си Би Ес нюз.

Агенцията отбелязва, че това е станало броени седмици, след като личните му адвокати за първи път са открили там класифицирани документи от времето, когато Байдън е бил вицепрезидент.

Не е ясно дали в резултат на претърсването на бившия му офис от ФБР са били открити още класифицирани документи освен тези, намерени от адвокатите на президента на 2 ноември 2022 г.

Неназованият източник е пожелал да запази анонимност поради продължаващото разследване.

За претърсването на бившия офис в центъра "Байдън" от ФБР съобщи първа американската телевизия Си Би Ес нюз, чието първоначално искане за информация около намерените там класифицирани документи предизвика първото официално потвърждение на Белия дом за тяхното откриване.

Претърсването на бившия му офис от ФБР е поредното неудобно развитие на събитията за Байдън, който обеща да сложи край на нарушенията на нормите и правилата, станали по време на мандата на неговия предшественик Доналд Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.