0

О тломки от изчезналия частен самолет на прочутия германски мултимилионер Райнер Шалер са открити край Коста Рика, съобщи Teletica TV.

По време на оглед на около 28 километра от летището на Пуерто Лимон в морето са забелязани части от фюзелаж, седалки и празна чанта.

По-късно Bild съобщи за две тела, открити на мястото на катастрофата на самолета на основателя на McFit. Трупът на дете е открит в морето 9:30 часа местно време. Малко по-късно е открит и труп на възрастен мъж.

Мистерията около случая съвсем се заплете. Във Фейсбук се появи снимка, от която експерти правят извод, че самолетът е падал към морето в смъртоносна спирала, но не се знае какво е довело до нея.

По-рано стана известно, че на борда на машината са били 53-годишният Шалер, приятелката му Кристиане Сикорски, нейните деца и още един мъж.

Самолетът е летял в петък от Мексико за една от провинциите на Коста Рика - Лимон, когато ръзката е прекъснала около 18:00 часа местно време. 13-годишният самолет Piaggio P.180 Avanti е изчезнал внезапно от радара на височина от 2000 фута по причини, които все още не са изяснени.

Пилотът на машината е бил 66-годишен швейцарски гражданин.