0

К ранист спаси мъж във Великобритания, като го издърпа от горяща многоетажна сграда, предаде Асошиейтед прес.

Видеозапис от мястото на пожара в град Рединг, Южна Англия, на малко повече от 60 километра западно от Лондон, показва как мъж е спасен в клетка на кран, който го издига от покрива на строяща се многоетажна сграда, докато около него се извиват гъсти стълбове от дим и пламъци.

Насъбралата се около сградата тълпа избухва в ръкопляскания, след като човекът бива вдигнат във въздуха и след това спуснат на земята. По думите на 65-годишния кранист Глен Едуардс  положението е било "на косъм" заради вятъра. "Бях на не повече от 20 метра над земята, когато в лявото огледало видях мъж на ъгъла на покрива", разказва Едуардс, който е работил на строежа преди избухването на пожара.

"Тъкмо го бях забелязал и някой ме попита дали не мога да спусна клетката. В този миг реших да действам. Спуснах клетката и я придвижих възможно най-близо до човека", разказа Едуардс. Той се е опитвал да разположи клетката между мъжа и пламъците, но вятърът му е пречел, като е раздухвал огъня. "Все пак успях да спусна клетката и да го спася", допълни кранистът.

Над 50 пожарникари са пристигнали на място, за да потушат огъня, съобщиха местните власти. Още един човек е бил издърпан с помощта на кран от сградата. И двамата са били приети в болница поради вдишване на дим. Пожарът е бил потушен.