0

В предстоящия игрален филм на "Дисни" за Снежанка главна роля ще изиграе колумбийката Рейчъл Зиглър.  Седемте джуджета ще бъдат магически горски създания. Идеята е филмът да е мюзикъл.  Римейкът на "Снежанка" е режисиран от Марк Уеб, а актьорите са Гал Гадот като злата кралица и носителя на Тони Андрю Бърнап. Съобщава се, че ще включва песни от оригиналния филм от 1937 г., както и нови, написани от Benj Pasek и Justin Paul, най-известни с мюзикълите Dear Evan Hansen и The Greatest Showman.

Седемте джуджета представят различни култури, пол, етнос и височина. Определят ги като "магически горски създания", за да няма обидени и подчертаване на стереотипи в днешното общество. 

Дисни се консултираха с "общността на джуджетата", за да избегнат укрепването на стереотипите, вградени във филма от 1937 г.

.

 .

Шефовете на Дисни също бяха подложени на критики, че дадоха ролята на Зиглър, въпреки че историята е за традиционно „справедлива“ немска принцеса. Новият филм за Снежанка и седемте джуджета трябва да излезе през 2024 година.