0

М инистър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отправи директен призив към ливанския народ да отхвърли "Хизбула" и да избегне „разрушения и страдания, каквито виждаме в Газа“.

Призивът на Бенямин Нетаняху става в момент, когато Израел разширява сухопътната си операция срещу подкрепяната от Иран групировка.

Той допълни, че Израелските сили за отбрана са ликвидирали наследника на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала, но по-късно от армията заявиха, че не могат да потвърдят смъртта на Хашем Сафиедин.

"Това е послание към народа на Ливан. Спомняте ли си времето, когато страната ви беше наричана „перлата на Близкия изток“? Аз си спомням. И какво се случи с Ливан? Една банда тирани и терористи го унищожи. Някога Ливан беше известен със своята толерантност, със своята красота. Днес той е място на хаос, място на война. Сега вие, ливанският народ, се намирате на важен кръстопът. Изборът е ваш. Можете да си върнете страната. Можете да я върнете по пътя на мира и просперитета. Ако не го направите, "Хизбула" ще продължи опитите си да се бори с Израел от гъсто населени райони за ваша сметка", каза Нетаняху.