0

Р уската армия нанесе нова серия от ракетни удари по градове в Украйна.

Ръководителят на Николаевска област Виталий Ким съобщи за преминаването на ракети над района на север и северозапад. Половин час по-късно, около 8:30, той съобщи за полета на друга група ракети в района. Ръководителят на на Кривой Рог Александър Вилкул също съобщи за изстрелването на серия ракети към неговия район.

Съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко твърди, че има информация за наличието на 40 вражески ракети във въздуха над Украйна.

Експлозии са били чути в столицата на Киев. Според ръководителя на Киевска област Олексий Кулеба в района на Киев е работила ПВО. "Жители на Киевска област! ПВО работи в региона. Останете в укрития и безопасни места", написа той в Телеграм.

Кметът на Киев Виталий Кличко също обяви вражеска атака срещу критични инфраструктурни обекти. "Част от столицата е без ток. В някои райони няма водоснабдяване. Всички служби работят. Повече подробности по-късно", написа той.

За експлозии беше съобщено също в областите Харков, Виница, Черкази, Запорожие и др. Властите в цялата страна предупредиха цивилните да не излизат от бомбоубежищата.