0

А мерикански служители получили информация за зловещ ирански заговор за убийството на бившия президент Доналд Тръмп само седмици преди опита за убийство от страна на 20-годишния Томас Крукс по време на митинга на Републиканската партия в Пенсилвания през уикенда.

ДОБРО ДЕЛО: Мъск дари $100 000 на жертвите от митинга на Тръмп!

Заплахата накарала Тайните служби да засилят защитата си около 78-годишния бивш президент, заявиха двама американски служители - въпреки че допълнителните ресурси не предотвратиха стрелбата в събота, която не изглежда свързана с плановете на Иран.

БАЙДЪН ЛИ Е СЛЕДВАЩИЯТ?! Смъртоносно индианско проклятие тегне над американските президенти!

Тръмп беше уцелен в ухото, след като Крукс откри огън. Трима участници в митинга бяха улучени, включително Кори Комператоре, 50-годишен герой пожарникар, който беше убит, докато защитавал семейството си.

Потенциалният ирански заговор е бил споделен с водещия агент по защитата на Тръмп и с кампанията на Тръмп, казаха служители.

КРЪВОПРОЛИТИЕТО МОЖЕЛО ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО? Ченге било очи в очи със стрелеца при атентата срещу Тръмп! (ВИДЕО)

Когато Тръмп беше президент, той нареди убийството на Солеймани, лидера на силите Кудс на Корпуса на гвардейците на иранската ислямска революция, през 2020 г.

Сикрет сървис многократно е предупреждавала кампанията на Тръмп да не провежда митинги на открито след заплахата поради трудностите при контролирането на достъпа, казаха източници пред Си Ен Ен.

Предупрежденията обаче са от по-общ характер, посочват източниците на изданието.

ЗНАК ОТ ГОСПОД?! Пастор предсказал покушението срещу Тръмп преди месеци! (ВИДЕО)

Междувременно Постоянната мисия на Ислямска република Иран към ООН отрече да е имало заговор за убийството на Тръмп.

„Тези обвинения са необосновани и злонамерени. От гледна точка на Ислямска република Иран, Тръмп е престъпник, който трябва да бъде преследван и наказан в съда за поръчването на убийството на генерал Солеймани“, заяви говорител на мисията пред Си Ен Ен.