0

Н ай-малко трима души, включително заподозреният, са загинали, а други седем са ранени след стрелба в гимназия в Сейнт Луис, Мисури, САЩ, предаде Би Би Си.

Въоръженият мъж влиза в гимназията за визуални и сценични изкуства малко след 09:00 местно време (13:00 GMT) в понеделник. Вратите на училищната сграда са били заключени и не е ясно как заподозреният е влязъл.

Свидетели казват, че няколко живота са били спасени, след като оръжието на стрелеца е засякло по време на атаката. Държавните училища в Сейнт Луис съобщават, че полицията "бързо е спряла" стрелеца.

Заподозреният, идентифициран от полицията като 19-годишен бивш студент, е участвал в престрелка с полицията и по-късно е починал от нараняванията си. Не са ясни мотивите му за нападението в училището с около 400 ученици.

Установено е, че стрелецът носи стотици куршуми, които бяха сортирани в почти дузина пълнители с голям капацитет. Полицията съобщава, че стрелецът е завършил училище миналата година и не е имал престъпно минало.

„Децата ни не трябва да изпитват това“, изрази мнение кметът на Сейнт Луис Тишаура Джоунс на пресконференция след стрелбата. Данни от изданието Education Week показват, че досега тази година е имало най-малко 35 стрелби в училища, при които най-малко един човек е бил убит или ранен.