0

В нучката на мафиотския бос Месина Денаро бе единствената, която пристигна в болницата Сан Салваторе в Акуила след смъртта му. Тя бе придружавана от адвокатката Ларунца Гутадауро, която остана вярна на Денаро до последния му дъх. 

Почина един от най-големите италиански мафиоти

В крайна сметка Матео Месина Денаро издъхна от рак на дебелото черво самотен, като мястото до смъртното му ложе остана празно. Тримата му братя се намират в затвора, сестра му Джована е в Акуила, но не се е появила в болницата, пишат италианските медии. Неговата майка е трудно подвижна старица и за момента остава в Кастелветрано. 

МАФИЯТА И ХОЛИВУД: Плакат на “Кръстникът” в скривалището на боса на Коза Ностра. Лидер на Камората вдигнал къща като на Тони Монтана от “Белязаният”

В лечебното заведение Масимо Денаро се намираше зад врата със затъмнени прозорци, голяма ключалка, камери с 360-градусова видимост и петима охранители. В миналота тази стая бе използвана за хоспитализация на затворници, но с пристигането на Денора в нея бе монтирана стоманена клетка с решетки. Главата на мафията напусна стаята преди три дни и бе преместен в интензивно отделение, когато изпадна в кома. 

СЛЕД ОБИСКИТЕ: Виагра и презервативи в скривалището на кръстника на Коза Ностра. В жилището на Матео Месина Денаро са открити лекарства и луксозни дрехи

Според италиански медии Денаро е пожелал да бъде погребан в светъл ковчег. „Бих искала да ме поставят в светъл ковчег, изберете го за мен", казъл босът на Коза Ностра на доверениците си. С траурната церемония вече се е заел негов приятел, който е бил заснет да купува евтин ковчег от ясеново дърво. Ковчегът ще пътува празен от Сицилия до Абруцо, а за погребението ще се погрижи местна агенция, която получи разрешение за това преди десетина дни, когато състоянието на мафиота се влоши. 

НЕЖНА МАФИЯ: Арестуваха сестрата на боса на Коза Ностра. Розалия Денаро била касиер на фамилията и свръзка с главорезите

Процедурата по освобождаване на тялото на Масимо Денаро обаче върви бавно. Първо трябва да бъде извършена аутопсия, тленните останки на Денаро няма да напуснат болницата Сан Салваторе преди сряда. Пътуването на мъртвото тяло до Трапини ще бъде по суша и море, като то ще премине с ескорт по пътища, магистрали, включително ще има и трансфер с ферибот от Сцила до Кариди. Разходите ще бъдат поети от семейството, но държавата ще отговаря за погребалния конвой, тъй като според някой подобно пътуване отваря рискове за националната сигурност. 

ПАРИ НА МАФИЯТА: Конфискували активи за над 4 милиарда евро от боса на Коза Ностра. Над 100 агенти участвали в ареста на страховития кръстник на фамилията Кастелветрано

Церемонията ще бъде християнска, "но без посредничеството на тази корумпирана църква", както заявява приживе Матео Месина Денаро. 

БОСЪТ НА "КОЗА НОСТРА": Матео Месина Денаро удушил любовницата си, докато била бременна. Хвалел се, че с жертвите си може да напълни цяло гробище. Често цитирал пасажи от Библията

По първоначални данни полицейският комисар на Трапани няма да разреши голямо събиране на хора за погребението на последния дон на мафията. Церемонията ще се състои в тесен семеен кръг.