0

У крайна за пореден път бе подложена на среднощна атака с безпилотни летателни апарати, за взривове бе съобщено в Киев, Херсон и Днепър.

 

Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в резултат на нощна атака с дронове срещу Киев са повредени обекти на енергийната инфраструктура.

"В резултат на нощния обстрел на столицата са повредени съоръжения на енергийната инфраструктура. В града има прекъсвания на електрозахранването. Съответно има дезактивирани отоплителни съоръжения. Водоснабдяването на столицата е в нормален режим", пише той в канала си в Telegram.

В понеделник сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през последните 24 часа руските сили са нанесли общо 51 въздушни удара по Украйна, като са използвали 44 ирански безпилотни летателни апарата "Шахид-136" и са извършени 55 обстрела с ракетни системи за залпов огън.

В същото време Губернаторът на Брянска област в Русия съобщи за нападение с украински дрон.

Украински безпилотен самолет е повредил съоръжение за електроснабдяване в Брянска област, съобщи губернаторът на областта Александър Богомаз.

"Тази сутрин беше извършена атака с украински дрон в Климовски район. Няма жертви. Всички оперативни служби работят на обекта. В резултат на удара е повредено електрозахранващо съоръжение, в селището няма електричество", пише той в Telegram.

Климовският район на Брянска област граничи на юг с Черниговска област в Украйна.