0

С ТРАШЕН ЕКШЪН: Затвориха жп гара заради пътник, заразен със смъртоносна болест! Болният имал треска и знаел, че е заразен, но се качил на влака

 

Полиция блокира частично централната гара в Хамбург поради подозрения, че един от пристигащите влакове превозва мъж, заразен с Марбургска треска в Руанда, съобщи Hamburger Morgenpost , позовавайки се на полицейските служители.

„Един човек, придружен от друг, пристигна с бърз влак, вероятно заразен с вируса Марбург“, се казва в материала. Предполагаемият преносител на вируса е пристигнал от Франкфурт, а преди това е бил в Руанда. Негов познат информирал властите, че мъжът може да е заразен със смъртоносна треска. Преди да отпътуват от Източна Африка, те се обадили и пътешественикът признал, че има треска и дори знае защо. Малко преди да напусне Руанда, мъжът е бил в контакт със заразен с Марбургска треска.

В сградата на гарата пристигна линейка, напълно оборудвана за транспортиране на пациенти с опасни инфекции. Полицията блокира гарата само частично. Известно е, че девет души са починали от смъртоносния вирус в Руанда, а други 27 все още са заразени.