0

П етдесет пакета с кокаин са били открити в офиса на министъра на франкофонското образование Каролин Дезир миналия месец, съобщи снощи в. "Ла дерниер йор" (La Derniere Heure). Информацията беше потвърдена от говорителя на Дезир. Арестуван е член на персонала, като никой друг не е заподозрян в съучастие, предаде белгийската новинарска агенция Белга. 

На 13 декември кабинетът беше информиран, че член на персонала, който е работил като икономист, е бил арестуван в рамките на разследване за трафик на наркотици. На 14 декември министърът е започнал процедура по уволнение поради злоупотреба с доверие. 

"Същия ден беше извършено претърсване на кабинета му, за да се провери за наличие на предмети, свързани с престъпна дейност. Бяха открити около 50 пакетчета, съдържащи бял прах", заяви говорителят на Дезир пред вестника.  

"Кабинетът се свърза с адвокат по наказателни дела, за да започне работа с разследващия магистрат, отговарящ за разследването", допълни говорителят. 

След това полицията е извършила претърсване на офиса на служителя и на местата, до които той е имал достъп. Никой друг не е бил разпитан.