0

С киорът Жан Даниел Пешон и приятелката му са загинали при падане от около 700 метра при инцидент в планината в Италия, съобщават италиански медии. 28-годишеният състезател на италианския национален отбор по скоростно каране на ски, и Елиза Арлиан, която е 26-годишна ски инструкторка и учителка, загубиха живота си „при трагичен инцидент в планината“, се казва в съобщение на Италианската федерация за зимни спортове (FISI).

Инцидентът е станал на планината Цербион, над курортното селище Шамполук в долината на Аоста. Двойката е тръгнала рано сутринта, за да стигне до връх, който и двамата познавали, но когато не се върнали, семейството им предупредило спасителите, съобщава италианската медия Rai. Незабавно са изпратени хеликоптери, но тъй като по скалите не е имало следи от мястото, където са паднали, търсенето е продължило часове.

Спасителите използвали сигнала на мобилните им телефони, за да установят къде се намират, и ги открили вързани един за друг, което е обичайно при преход. В издирването са участвали екипи от алпийски спасители, полицаи и пожарникари, съобщава Rai. Председателят на регионалния съвет на долината Аоста Алберто Бертин заяви, че това е „момент на дълбока тъга“.

„Два млади живота, погубени от инцидент в планината, тази планина, която е била тяхната страст“. Песион зае 15-о място в крайното класиране за Световната купа за 2021 г. и завърши 22-ри в състезанието по скоростно каране на ски на Световното първенство през 2022 г.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX