0

К итайско-канадският певец и актьор Крис У, който е мегазвезда в Китай, беше осъден на 13 години затвор по обвинения, включващи изнасилване, съобщават световните осведомителни агенции.

Случаят предизвика огромен скандал в страната.  

Тридесет и две годишният Крис У, известен също като У Ифан, е осъден на 11 години и шест месеца лишаване от свобода за изнасилване, според решението на съда на район Чаоян в Пекин. Скандалният певец получава и една година и 10 месеца за престъпление, свързано със събирането на хора с цел сексуален промискуитет.

След излежаването на присъдата певецът, който има канадско гражданство, ще бъде депортиран. В съда по време на произнасянето на присъдата е присъствал канадски дипломат, отбелязва Асошиейтед прес.

На 31 юли миналата година Крис У беше задържан в рамките на полицейско разследване, след като по-рано през месеца 18-годишната студентка Ду Мейчжу разкри публично, че е била изнасилена от него, когато е била на 17 години и в нетрезво състояние. Тогава от полицията казаха, че разследват У по подозрение, че многократно е подмамвал млади жени към сексуални отношения.

Ду разкри също, че седем други жени са й споделили как У ги е прелъстил с обещания за добра работа и други възможности. Според нея някои от подмамените са били непълнолетни.

Крис У - една от най-големите знаменитости в Китай, отхвърли обвинението. Той отрече също да е прелъстявал момичета с обещания за облаги, да е насилвал момичета, докато са били в безсъзнание и да е имал сексуални отношения с непълнолетни. Според китайските закони пълнолетието настъпва на 18 години, а възрастта за сексуални отношения по взаимно съгласие е 14 години.
    
Най-малко 24 жени след това обвиниха Крис У в непристойно поведение.

Поп идолът е израснал в Гуанчжоу, Китай и във Ванкувър, Канада. 
 
Крис У дебютира в Холивуд през 2017 г. с участието си във филма "Трите хикса: Отново в играта". Преди това той се изявява на музикалната сцена с Кей-поп групата И Екс О.