0

И звестна бизнес дама в Австралия отива на съд за секс с 14-годишен, въпреки че се опита да прехвърли вината на него.

Савана Дейзли от Сидни бе обвинена през юни, след като се появиха публикации, че е заплашила тийнейджъра да не казва нищо за случилото се. Тя е на 45 и не си знае парите. Наследница е на известен коневъд, но милионите й не я опазиха от скандала.

Според обвинението милионерката се е възползвала от 14-годишното момче четири пъти, след като преди това го е напила. Това е станало през май миналата година.

След инцидента Дейзли се опитала да убеди жертвата да не казва на никого за инцидента, „за да се защити“, каза прокурорът Кери-Ан Маккинън, а по-късно се опитала да прехвърли вината върху жертвата. От полицията обаче разполагали със запис на телефонен разговор, в който извършителката си признавала индиректно за станалото.

Веднага след обявяването на официалните обвинения Дейзли се покрива, спира всичките си публични изяви и изтрива старателно всичките си профили в социалните мрежи, където преди това активно е споделяла съвети за здравословен начин на живот. Милионерката отказва да се признае за виновна.

На 1 август Савана Дейзли е освободена под гаранция от 100 хиляди австралийски долара. Преди това й е отказано освобождаване, но съдът проявява снизходителност и я освобождава при условие, че няма да общува със свидетели на обвинението и ще прекара времето, което остава до началото на процеса, в имението на родителите си.

Савана Дейзли е наследница на известния австралийски коневъд Рос Дейзли. Тя също така притежава Smart Cleanse, компания за детоксикация. Сред клиентите на фирмата са много австралийски знаменитости.

По-рано беше съобщено, че учителката Джейн Шетърли от САЩ е била арестувана за секс с непълнолетна ученичка. Жертвата каза, че жената я е целувала "поне 100 пъти".