0

Ф ренският президент Еманюел Макрон не пожела да отиде на хотел в Констанца по време на посещението си в Румъния, а предпочете да спи на палатка във военната база "Михаил Когълничану", съобщи румънската телевизия Диджи 24. Информацията е потвърдена от Елисейския дворец.

Макрон пристигна на посещение в Румъния вчера и посети френските военни, базирани в базата „Михаил Когълничану“ край Констанца, които са разположени в рамките на мисията за подсилване на Източния фланг на НАТО след руската инвазия в Украйна.

Днес сутринта, преди началото на официалната програма на посещението, Макрон е направил джогинг, а след това е закусил с военните, съобщава френската телевизия TV5 Monde.

Снощи Макрон е вечерял с френските и белгийските военни от силите за отговор на НАТО, а менюто е включвало ястия от автентичната румънска кухня, съобщи БТА.

Днес сутринта френският президент Еманюел Макрон се срещна с румънския си колега Клаус Йоханис, с когото обсъди положението в Украйна, подкрепата за Република Молдова и присъединяването на Румъния към Шенгенското пространство. След това Макрон замина на посещение в Република Молдова.