0

В лиятелен научен съветник на Белия дом подаде оставка след обвинения в тормоз на работното място - поведение, с което президентът на САЩ Джо Байдън обеща в началото на мандата си да се бори упорито, предаде Франс прес.

Влиятелен научен съветник на Белия дом подаде оставка след обвинения в тормоз на работното място - поведение, с което президентът на САЩ Джо Байдън обеща в началото на мандата си да се бори упорито, предаде Франс прес.

"Съкрушен съм, че съм наранил бивши и настоящи колеги с начина, по който разговарях с тях", пише Ерик Ландър, директор на Службата за научна и технологична политика на Белия дом. "Опитах се да подтикна самия себе си и своите колеги към постигане на общите ни цели, понякога задавайки въпроси и отправяйки критики", добавя той, но признава, че е отишъл "твърде далеч".
Ландър оглави наскоро потвърдената инициатива на Джо Байдън за намаляване на смъртността от рак с поне 50 на сто през следващите 25 години.


В деня след встъпването си в длъжност президентът демократ предупреди служителите си, че няма да толерира неправилно поведение. "Не се шегувам, като ви казвам: ако работите с мен и чуя, че се отнасяте към колега с неуважение или презрение, ще ви уволня на мига", каза той.
Ландър не е първият човек, напуснал екипа на Байдън. Говорител вече беше принуден да подаде оставка, след като заплашил журналистка по време на интервю и използвал сексистки изрази, отбелязва АФП