0

З а първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и Виктор Калев са в гастролния афиш на читалище "Съгласие 1869" в Плевен, съобщиха организаторите на културните прояви.

За първи път спектакли на Асен Блатечки, Мартин Карбовски и Виктор Калев са в гастролния афиш на читалище "Съгласие 1869" в Плевен, съобщиха организаторите на културните прояви.

Завесата се вдига утре – 8 февруари, от 19.00 часа, за да бъде показана постановката на Асен Блатечки "Кучки, или когато кугарите атакуват" от Рафи Шарт, в превод от френски на Красимир Кавалджиев. Комедията е продукция на ДКТ "К. Величков" – Пазарджик, и ще бъде представена от театър "Мелпомена". Музиката е на Христо Намлиев, сценографията – на Тодор Райков, а костюмите – на Лиляна Гергишанова. Артистите Станимир Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова, Даниел Пеев и Петьо Петков-Шайбата изпращат послание, че всички, включително и "зрелите" жени, имат право да бъдат свободни, щастливи и доволни от живота, каза за БТА организаторът Любомир Пелев. Той посочи, че интересът е голям, защото същият творчески екип е създател на спектакли като "Жена ми се казва Борис" и "Баща ми се казва Мария", приети с голямо одобрение в Плевен от почитателите на театъра.
Към второто заглавие – "Грамофонът" на Виктор Калев, също има подчертано любопитство, каза Пелев. Авторският концерт спектакъл е създаден от Ваня Щерева по идеи на актьора – разказ за неговия живот с носталгия, хумор и любов и една сбъдната мечта. Тази продукция с лични истории и популярни български песни, сред които от репертоара на примата Лили Иванова, бе представена за първи път в Плевен в летния театър "Кайлъка", където бе посрещната с много радост, припомни Пелев. Виктор Калев отново е в Плевен със своите истории и песни на 23 февруари от 19.00 ч. Места могат да се ангажират от билетния център на ул. "Данаил Попов" 15 (до кафе "Айсберг").


Чрез социалните мрежи плевенчани научиха за още едно премиерно за града представление: "Крава", на журналиста, телевизионен водещ, писател и поет Мартин Карбовски. Режисьор е Любослав Неделчев, а художник – Константин Вълков. Дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а звуковата – на Любослав Неделчев. Актьорите Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди ще покажат "Крава" на 16 февруари от 19.30 ч. в читалище "Съгласие". Организатор е Reload events, а места се ангажират чрез EasyPay и онлайн от EpayGO.