0

Б ългарската лента "Дефектът Пигмалион" е селектирана на международен визуален медиен фестивал Meihodo Festival в Ню Йорк, в надпревара с общо 2431 филма от 110 различни държави. Това съобщи самата режисьорка Ефемия Фард.

Българската лента "Дефектът Пигмалион" е селектирана на международен визуален медиен фестивал Meihodo Festival в Ню Йорк, в надпревара с общо 2431 филма от 110 различни държави. Това съобщи самата режисьорка Ефемия Фард.

Темата на четвъртото издание на фестивала тази година e "Голямото мечтание в дигиталната революция". Филмите са три категории - за игрално, документално кино и музикални филми, а общият награден фонд надвишава 100 000 щатски долара.

На тазгодишното издание ще бъде почетен и носителят на "Оскар" Майкъл Дъглас. Актьорът и режисьор ще води церемонията по връчване на наградите по-късно този месец.

Припомняме, че "Дефектът Пигмалион" е снимам от екип, в който втори режисьор е Джоузеф Фард, оператор е Цветан Недков, режисьори по звука са Иван Андреев, Александър Симеонов и Светлозар Георгиев, режисьор по монтажа - Стефан Бояджиев, хореография - Боряна Сечанова, звуково оформление - Мариана Вълканова, сценография - Венелин Шурелов, художник по анимацията - Николай Матев.

Участват танцьори от "Арабеск", музиката е в изпълнение на цигуларя Петър Владимиров и виолончелиста Август Александър Павлов. Филмът е сниман със съдействието на професор Людмил Христов и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.